Eşit Yarınlar Projesi


30/06/2023

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan'ın himayesinde, İş-Kur Mersin İl Müdürlüğü ile Ardent Plastik A.Ş. arasında "Eşit Yarınlar Projesi"  için protokol imzalandı. Vali Pehlivan, kadınların plastik enjeksiyon sektöründe daha fazla görev almalarını teşvik etmek ve bu konuda öncü olmak amacıyla yürütülen projenin hayırlı olmasını diledi. Proje ile iş bulma arayışı içinde olan kadınlara yönelik olarak İŞKUR tarafından finanse edilen işbaşı eğitim programının düzenlenmesi ve program sonrasında kadınların kalıcı olarak istihdam edilmeleri hedefliyoruz.

İşbaşı eğitim programının "Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı" mesleğine yönelik olarak verilmesi ve 30 katılımcıya 6 aylık sürede uygulanacak eğitim programı sonrasında kursiyerlerin Ardent Plastik A.Ş. bünyesinde kalıcı olarak istihdam edilmeleri planlandı. İmzalanan protokol çerçevesinde kadın adaylar, Ardent Plastik A.Ş. bünyesinde ekipmanlarını etkin kullanma, işçi sağlığı, iş güvenliği, çevre koruma ve mesleki verimlilik ve kalite, plastik enjeksiyon üretimi ile ilgili makineleri kullanma eğitimleri alacaklardır. Valilik toplantı sonunda gerçekleşen imza törenine; İş-Kur İl Müdür Vekili Ercan Gön, Ardent Plastik A.Ş. Genel Müdürü ile Ardent Plastik Yönetim Kurulu ve İş-Kur'un yetkilileri katıldı. 

Projemize güç katan Sayın Valimiz, tüm süreçte yanımızda olan İş-Kur İl Müdür Vekili ve İş-Kur ekibine teşekkür ediyoruz.